ЗА НАС                ПРОИЗВОДСТВО               ПРОЕКТИ                СЕРТИФИКАТИ               КОНТАКТИ    


 Проект и изграждане на Микровинарна

   Ръководството на “Агроинтеграл” работи върху създаването на микровинарна с пълен Микровинарнацикъл на преработка на грозде на територията на село Нови Извор, Асеновградски регион. Този регион е много подходящ за отглеждането на емблематичния за България сорт мавруд.
Маврудът е традиционен за страната сорт червено грозде и е един от най-старите и най-високо ценените местни винарски сортове. Виното, направено от асеновградски мавруд, се характеризира с рубинено червен цвят, приятен плодов аромат и мек, хармоничен вкус.

  Текущият проект на “Агроинтеграл” за изграждане на микровинарна е в процес на планиране. Предвидения капацитет на винарната е около 50 000 бутилки годишно и тя ще покрива пълния цикъл на преработка и бутилиране на гроздето.
Предвижда се в микровинарната да има линия за сортиране и първоначална обработка, на която ще се извършва смилане и извличане на гроздовия сок. Така полученият гроздов сок ще бъде прехвърлян и съхраняван в специални съдове и помещения за температурна стабилизация. След приключването на този етап, преработената продукция ще се насочва към линията за бутилиране и пакетиране. По този начин се предвижда пълният производствен цикъл да се извършва на едно място, гарантирайки висококачествена крайна продукция.